Entreetoets Huur/Verhuur Woningen

De entreetoets Huur/Verhuur Woningen is bedoeld voor makelaars Huur en Verhuur die beschikken over drie jaar werkervaring met gedegen kennis van huurrecht Woonruimte en substantiële praktijkervaring. Slaagt u voor de entreetoets én zijn vijf door u aan te leveren huurdossiers van voldoende kwaliteit, dan kunt u lid worden VBO Makelaar.

Als voorbereiding kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld de literatuur: Huurrecht Woonruimte auteurs: Jan Sengers, Piet van der Sanden. Privaatrecht Vastgoed auteur: Mr. A.L. Croes. 

De entreetoets wordt afgenomen door Beroepsexamens Makelaars B.V.. De toets bestaat uit meerkeuzevragen waarin alle aspecten van het aan- en verhuren van Woningen aan bod komen. Onder meer het algemene gedeelte van het huurrecht, rechten en plichten van huurders en verhuurders, totstandkoming en einde van de huurovereenkomst, gebreken, onderhoud, ‘klusrecht’, de huurbetaling en regelingen rond tijdelijke verhuur.

Na inschrijving en betaling van het examen ontvangt u van ons binnen een dag een e-mail met een link om de locatie en datum te boeken voor het examen. De toets wordt digitaal op een computer afgenomen in toetscentra verspreid over Nederland.

Na uiterlijk 6 weken ontvangt u de definitieve uitslag van de entreetoets Woningen. Uw dossiers worden inhoudelijk beoordeeld door VBO Makelaar. 

Als u de entreetoets met voldoende resultaat heeft afgerond en de dossiers met een voldoende worden beoordeeld ontvangt u het certificaat Huur/Verhuur.

 


Direct inschrijven

Locatie Prijs incl. btw
Teletoets € 356,95
Let op dit examen wordt afgelegd via Teletoets, u ontvangt na uw bestelling meer informatie hierover.

Om examens te boeken en te betalen dient u eerst ingelogd te zijn.

Bent u cursist bij Beroepsopleiding Makelaars B.V., dan kunt u inloggen met uw inloggegevens voor de website van Beroepsopleiding Makelaars B.V. Let op: dit is niet uw gebruikersnaam voor de leeromgeving.

Bent u geen cursist bij Beroepsopleiding Makelaars B.V., vraag dan een account aan bij Beroepsexamens Makelaars B.V.