Taxatierapport wonen nieuw model 2021

Toets ‘’Scholingstraject 2020 NRVT kamer Wonen’’

De toets ‘’Scholingstraject 2020 NRVT kamer Wonen’’ bestaat uit 60 (meerkeuze)vragen over Duurzaamheid, Bouwgebreken en een aantal overige onderwerpen (Erfpacht, VVE, EVS 2016, regelgeving NRVT en (nieuwe) Omgevingswet. Voor gedetailleerde informatie over de inhoud van de toets raadpleegt u hier de door NRVT vastgestelde toetstermen.

NVRT kent aan het behalen van de toets 3 punten toe. De toets mag drie keer worden afgelegd. Haalt u de toets niet, dan is er dus twee keer een mogelijkheid tot herkansing. Heeft u de toets drie keer gedaan en bent u niet geslaagd, dan volgt een audit door NRVT. Voor het herkansen van de toets dient u de toets opnieuw te bestellen.

U slaagt als u minimaal 45(75%) van de 60 punten behaald. De beschikbare tijd voor het maken van de toets is 90 minuten. Na afloop van de toets ziet u onmiddellijk de voorlopige uitslag. De definitieve uitslag wordt binnen 6 weken gecommuniceerd.

Toegestane hulpmiddelen zijn:

  • NRVT Praktijkhandreiking Wonen 1 januari 2020
  • Reglement Definities NRVT 2020
  • Reglement Gedrags en Beroepsregels NRVT 2020
  • Reglement Kamers NRVT 2020 1
  • EVS blue book 2016 nl

Deze documenten zijn in de toetsomgeving beschikbaar als bijlagen. Zelf meenemen is niet toegestaan.

De toets ‘’Scholingstraject 2020 NRVT kamer Wonen’’ kan worden afgelegd tot 1 juli 2021. Na inschrijving en betaling van het examen ontvangt u van ons binnen een dag een e-mail met een link om de locatie en datum te boeken voor het examen. De toets wordt digitaal op een computer afgenomen in toetscentra verspreid over Nederland.

Op de NRVT toets is het Examenreglement Opscholingstraject NRVT van toepassing.

Op de website van het NRVT leest u alle informatie over rondom de deadlines van het behalen van de toets en eventuele consequenties bij het niet behalen van de toets:Tijdlijn scholingstraject nieuw model Taxatierapport Wonen 2021.

Via Beroepsopleiding Makelaars B.V. is het mogelijk om een module met twee Proeftoetsen Scholingstraject 2020 NRVT Kamer Wonen te bestellen. 


Direct inschrijven

Locatie Prijs incl. btw
Teletoets € 180,29
Let op dit examen wordt afgelegd via Teletoets, u ontvangt na uw bestelling meer informatie hierover.

Om examens te boeken en te betalen dient u eerst ingelogd te zijn.

Bent u cursist bij Beroepsopleiding Makelaars B.V., dan kunt u inloggen met uw inloggegevens voor de website van Beroepsopleiding Makelaars B.V. Let op: dit is niet uw gebruikersnaam voor de leeromgeving.

Bent u geen cursist bij Beroepsopleiding Makelaars B.V., vraag dan een account aan bij Beroepsexamens Makelaars B.V.