Mondeling examen Scholingstraject 2020 NRVT Kamer Wonen

Taxateurs die vóór 1 oktober 2021 de schriftelijke toets voor het Scholingstraject 2020 NRVT Kamer Wonen niet hebben behaald, worden in de gelegenheid gesteld mondeling examen te doen. Voorwaarde voor bestellen en deelname aan het mondeling examen is dat u het scholingstraject heeft afgerond en dit kunt aantonen met de behaalde certificaten. Neem voordat u zich gaat inschrijven contact met ons op vanwege de voorwaarden en de screening op deze voorwaarden.

Het mondeling examen voor het Scholingstraject 2020 NRVT Kamer Wonen is een eenmalig examen en kan niet worden herkanst. Mondelinge examens worden afgenomen in de periode van 1 juli 2021 tot 1 januari 2022. U dient zich hiervoor wel vóór 19 november 2021 aan te melden bij Beroepsexamens Makelaars.

Het mondelinge examen duurt 90 minuten en wordt afgenomen door twee examinatoren. Van het examengesprek wordt een video-opname gemaakt. Tijdens het examen worden vragen gesteld over Duurzaamheid, Bouwgebreken en een aantal Overige onderwerpen (erfpacht, VVE, EVS 2016, regelgeving NRVT en de nieuwe Omgevingswet). Voor gedetailleerde informatie raadpleegt u hier de door NRVT vastgestelde toetstermen. NRVT kent aan het behalen van het examen 3 punten toe.

U slaagt als u minimaal 75 van de 100 punten heeft behaald. De definitieve uitslag wordt uiterlijk binnen zes weken gecommuniceerd.

Als hulpmiddel bij het examen mag u een Wettenbundel Makelaardij, Taxatie en Vastgoed meenemen. De overige hulpmiddelen worden op de examenlocatie ter beschikking gesteld. Dit zijn:

  • de NRVT Praktijkhandreiking Wonen
  • het Reglement Definities NRVT
  • het Reglement Gedrags- en Beroepsregels NRVT
  • het Reglement Kamers NRVT
  • de EVS 2016

Bij inschrijving en betaling zal er een datum en locatie voor het examen aan u worden voorgesteld. Binnen enkele werkdagen ontvangt u dan een mail met nadere informatie over de planning van het examen op de door u gekozen datum. LET OP: 19 november 2021 is niet de datum van afname, maar de laatste bestelddatum. Het examen kan worden ingepland, in overleg met u, tot en met december 2021.

Op de NRVT toets is het Examenreglement Opscholingstraject NRVT van toepassing.

Op de website van het NRVT leest u alle informatie over rondom de deadlines van het behalen van de toets en eventuele consequenties bij het niet behalen van de toets:Tijdlijn scholingstraject nieuw model Taxatierapport Wonen 2021.

Via Beroepsopleiding Makelaars B.V. is het mogelijk om een module met twee Proeftoetsen Scholingstraject 2020 NRVT Kamer Wonen te bestellen. 


Beschikbaarheid en inschrijven

Datum Tijdstip Locatie Prijs incl. btw
Er zijn nog geen locaties bekend voor dit examen.


Om examens te boeken en te betalen dient u eerst ingelogd te zijn.

Bent u cursist bij Beroepsopleiding Makelaars B.V., dan kunt u inloggen met uw inloggegevens voor de website van Beroepsopleiding Makelaars B.V. Let op: dit is niet uw gebruikersnaam voor de leeromgeving.

Bent u geen cursist bij Beroepsopleiding Makelaars B.V., vraag dan een account aan bij Beroepsexamens Makelaars B.V.