SCVM

De Stichting Certificering Voor Makelaars (SCVM) is op 18 september 2001 opgericht, na afschaffing van de beëdiging van makelaars en taxateurs. Het register van SCVM maakt transparant welke makelaars en voldoen aan de kwaliteitseisen die SCVM stelt. SCVM dient daarmee het belang van zowel de consument als de professionele opdrachtgever. De kwaliteitseisen van SCVM zijn vastgelegd in een certificatieschema. Deze kwaliteitseisen hebben onder meer betrekking op aantoonbare vakbekwaamheid, integer handelen en de verplichting tot het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Om ingeschreven te kunnen worden in het SCVM register, dient men in het bezit te zijn van: een geldige theorie- en praktijkdiploma, een geldige en toereikende beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een Verklaring Omtrent het Gedrag. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan staat het Tuchtcollege Makelaardij Nederland tot uw beschikking. Het SCVM register is het enige register voor makelaars met een dergelijk klachtenloket.

SCVM Beroepsopleidingsprofiel makelaar onroerende zaken.

Meer informatie over SCVM certificering en registratie vindt u op www.scvm.nl.  

 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt om contact met u op te kunnen nemen over uw vraag. Zie ook onze privacyverklaring